یکی از راههای نسبتاً سادۀ پول درآوردن که در سالهای اخیر خیلی مورد توجه قرار گرفته و افراد زیادی هم آن را تجربه کردهاند، راهاندازی فروشگاه اینترنتی است. به لطف فروشگاه دیجیکالا و اعتمادی که بعد از آن مردم نسبت به خرید اینترنتی پیدا کردند، بازار ساخت فروشگاه اینترنتی روز به روز بزرگتر میشود و هنوز برای وارد شدن به آن دیر نیست.
در این میان برخی از فروشگاه های اینترنتی هم هستند که بعد از مدتی شکست خوردهاند یا آنطور که انتظار داشتند مطرح نشدند. دلیل اصلی شکست خوردن برخی
پروژهها، شفاف نبودن این بازار (طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی) و نداشتن اطلاعات کافی در زمینه نحوه ساخت فروشگاه اینترنتی است. مثلاً همین چند وقت پیش خانمی که صاحب یک برند طلا و جواهرات معروف بود به ما مراجعه کرد و در مورد چگونگی تبلیغات در اینترنت و بهتر کردن فروشگاهش سوالاتی پرسید. بعد از کمی صحبت متوجه شدیم که این خانم عزیز مبلغ 50،000،000 تومان پول بی زبان را برای طراحی سایتی پرداخت کردهاند که ظاهر آن خیلی چنگی به دل نمیزند و از نظر ساختار فنی هم دچار مشکلاتی است.
کاری که میخواهیم در این مقاله بکنیم این است که اطلاعات شفاف و دقیقی را دربارۀ طریقه راهاندازی فروشگاه اینترنتی و مراحل ساخت آن در اختیارتان قرار دهیم. بعد از مطالعۀ مقاله با آگاهی بیشتری تصمیمگیری میکنید و دیگر میدانید که چگونه فروشگاه اینترنتی خود را با خیال راحت راه اندازی کنید.
(البته اگر دوست دارید خودتان طراح سایت و فروشگاه اینترنتی باشید و از این طریق کسب درامد کنید، کمی صبور باشید. در پایان این مطلب برای شما هم پیشنهاد خوبی داریم.)
مراحل و نحوه راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی
فرض میکنیم که شما صاحب یک کسبوکار هستید (یا حداقل ایدۀ کسب و کار را پیدا کردهاید)، و قصد دارید آن را از طریق اینترنت گسترش دهید. اولین چیزی که به آن نیاز دارید چیست؟ یک فروشگاه اینترنتی! ساخت فروشگاه اینترنتی مانند مغازهای است که بدون تعطیلی، در 24 ساعت شبانهروز باز است. حالا برای ساخت فروشگاه اینترنتی باید چه کار کنیم؟ بیایید مراحل و طریقه ایجاد فروشگاه اینترنتی را قدم به قدم با هم بررسی کنیم.
مرحلۀ اول: چگونه دامنه انتخاب کنم؟
دامنه همان آدرس اینترنتی سایت یا فروشگاه شما است. مثلاً amazon.com یک دامنه است. البته خود دامنه شامل دو بخش است: نام دامنه و پسوند.
نام دامنه: میتواند نام برند، کسبوکار شما و یا هر نامی که فکر میکنید برای یک فروشگاه اینترنتی مناسبتر است، باشد. (در این مثال amazon نام دامنه است)
پسوند دامنه: پسوندهای زیادی در اینترنت موجودند که با توجه به نوع کسبوکارتان میتوانید یکی را انتخاب کنید. برای مثال دامنۀ .ir مخصوص وبسایتهای ایرانی، و .com یک دامنۀ جهانی است. البته چون دامنۀ .ir توسط گوگل تحریم شده است و شما نمیتوانید از خدماتی مثل تبلیغات گوگلی استفاده کنید، توصیه میکنیم پسوندهای دیگری مثل .net،.com، یا .co را انتخاب کنید.
مرحلۀ دوم: حالا چطور هاست انتخاب کنم؟
بعد از خرید دامنه، نوبت به خرید هاست میرسد. هاست چیست؟ هاست، یا سرویس میزبانی وب، همان فضایی است که شما اجاره میکنید، تا اطلاعات سایت خود– از متن و عکس گرفته تا کدهای قالب – را در آن ذخیره کنید. شرکتهای میزبانی وب این فضا را با دریافت هزینۀ سالانه در اختیار شما قرار میدهند. توصیه میکنم برای اینکه همهچیز را دربارۀ هاست بدانید، به مقالۀ «هاست و هر آنچه باید دربارۀ آن بدانید» رجوع کنید.
مرحلۀ سوم: انتخاب یک فروشگاه ساز مناسب
فروشگاه ساز زوپیر
زوپیر یک فروشگاه ساز داخلی ساخت متخصصان کشور خودمان است که میتواند با نمونههای خارجی رقابت کند. اولین مزیتهای زوپیر زبان پارسی و رابط کاربری بسیار بسیار سادۀ آن هستند. یعنی حتی اگر شما هیچ دانشی در زمینۀ ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی نداشته باشید، باز هم با کمی وقت گذاشتن و امتحان کردن بخشهای مختلف زوپیر میتوانید فروشگاه اینترنتی دلخواه خود را بسازید. (تازه اگر حوصلۀ این کار را هم نداشته باشید، میتوانید آن را به کارشناسان زوپیر بسپارید!)
هزینۀ ساخت فروشگاه اینترنتی با زوپیر، با وجود امکانات زیاد، بسیار کمتر از نمونههای خارجی است. یعنی شما فقط یک هزینۀ سالیانه پرداخت میکنید، و تا یک سال میتوانید از خدمات و پشتیبانی قوی زوپیر استفاده کنید. مزایای زوپیر در همینجا خلاصه نمیشود و اگر دوست داشته باشید میتوانید تمام آنها را در مطلب « 35 دلیل برای آنکه سایت ساز زوپیر را انتخاب کنید! » بخوانید.
در آخر هم ما اصراری نداریم که فروشگاه ساز زوپیر لزوماً بهترین است. چون در نهایت این شمایید که میتوانید با تست نمونههای مختلف، فروشگاه ساز مناسب خودتان را پیدا کنید. برای همین هم زوپیر برای شما 7 روز تست رایگان در نظر گرفته است تا با خیال راحتتری در مورد آن تصمیم بگیرید. در ضمن بسیار خوشحال میشویم بعد از تست رایگان زوپیر، معایب و مزایای آن را در بخش نظرات به ما بگویید.
مرحلۀ چهارم: انتخاب قالب
پس از اینکه فروشگاه سازتان را انتخاب کردید، نوبت به انتخاب پوسته یا قالب برای آن میرسد. قالب، ظاهر وبسایت شما را تشکیل میدهد. یعنی، هر چیزی که کاربر آن را میبیند، مثل: فونت، رنگ، تصاویر، نوشتهها، سایز نوشتهها، مدل چنیش بخشهای مختلف، لوگو و ... .
قالب سایت شما نقش مهمی در جذب مخاطب و نگه داشتن او در سایت دارد، اگر قالبی که انتخاب میکنید، پیچیده و سردرگمکننده باشد و یا جذابیتهای بصری در آن رعایت نشده باشد، مشتری صفحه را میبندد و از سایت خارج میشود.
شاید بپرسید که: چطور برای سایت خود قالب انتخاب کنیم؟
خب این بستگی به سیستم فروشگاه سازی دارد که انتخاب میکنید. اکثر فروشگاه سازهای خارجی دارای قالبهای آمادۀ رایگان و غیر رایگان مختلفی هستند، که میتوانید از بین آنها قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید. اما قالبهای آماده عیبهایی هم دارند. برای مثال قالبهای آمادۀ وردپرس چون از زبان انگلیسی به پارسی ترجمه شدهاند، ممکن است در برخی تنظیمات دچار مشکل شوند. یا حتی ممکن است قالبی که انتخاب میکنید با بعضی از افزونههایتان هماهنگی نداشته باشد.
در مورد سایر فروشگاه سازها هم وضع به همین شکل است. بهعلاوۀ اینکه قالبهای آماده اکثراً حجم زیادی دارند و این حجم زیاد باعث کند شدن سایت شما و در نهایت بازدهی کمتر خواهد شد. البته شما میتوانید با پرداخت هزینه به طراحان، از قالبهای اختصاصی که فقط مخصوص سایت شما طراحی میشوند استفاده کنید، در نهایت به انتخاب با خودتان است.
در مورد نمونۀ داخلی (یعنی زوپیر) نیازی به ترجمه، دانلود یا سفارش قالب ندارید. در زوپیر قالبهای مختلفی برای شما آماده شده است. این قالبها کاملاً بهینه و سازگار با فروشگاههای ایرانی هستند و در آیندۀ نزدیک بر تنوع آنها افزوده خواهد شد.
مرحله پنجم: طریقه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (eNAMAD)
اینماد (eNAMAD)، علامتی است باید از مرکز توسعه تجارت الکترونیک (وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت) آن را دریافت کنید. این علامت برای این است که نشان دهد سایت یا فروشگاه اینترنتی شما قابل اعتماد است و توسط سازمانهای مربوطه کنترل میشود. ای نماد پس از بررسی سایت و احراز هویت و صلاحیت صاحب فروشگاه برای مدت یک سال صادر میگردد و اگر کسی در این مدت از شما شکایت کند، ای نماد از شما پس گرفته میشود و دیگر از درگاه پرداخت هم نمیتوانید استفاده کنید! راهنمای کامل دریافت اینماد را میتوانید در مقالۀ «اینماد چیست و چگونه باید آن را دریافت کرد؟» بخوانید.
مرحله ششم: نحوه اتصال به درگاه پرداخت اینترنتی
حتماً خودتان بهتر از من میدانید که عضو جدایی ناپذیر یک فروشگاه اینترنتی، درگاه پرداخت آن است. از طریق درگاه پرداخت، مشتری میتواند هزینۀ سفارش خود را بهسادگی، با کارتهای بانکی عضو شتاب به صورت آنلاین پرداخت کند. البته درگاههای پرداخت انواع مختلفی دارند و برای دریافت آنها باید مراحلی را طی کنید که در مقالههای بعدی به طور کامل یادتان میدهیم.
دریافت نمایندگی پنل طراحی سایت و طراحی فروشگاه اینترنتی
دوست دارید از طریق طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی پول درآورید ولی هنوز در این مسیر تازهکار هستید و نمیدانید چطور باید شروع کنید؟ نگران نباشید؛ شما میتوانید با دریافت نمایندگی از زوپیر و استفاده از ابزارهای سایت ساز و فروشگاه ساز، بـدون نیـاز به دانش فنی بالا و فقط با صرف انــدکی زمـان، به راحتی فروشگاه اینترنتی و سایت بسازید و از این راه پول درآورید.
در آخر
حالا شما با نحوۀ ایجاد یک فروشگاه اینترنتی آشنا شدهاید. بعد از اینکه تمام این مراحل را انجام دادید، یک فروشگاه اینترنتی دارید و میتوانید کارتان را با بارگذاری محصولات در فروشگاه و تولید محتوا شروع کنید. از اینجا به بعد شما باید تمرکزتان را روی توسعۀ فروشگاه و معرفی کردن آن به مخاطبان بگذارید. البته این کار نیازمند آموزشهای تخصصی دیگری است که در مطالب آینده به آنها خواهیم پرداخت.
دیدگاه خود را بنویسید